City Networks årskrönika del 2

Såhär dagen innan nyårsafton kommer del 2 av vår årskrönika. Håll till godo med milstolpar och stora händelser från sommaren 2010!

Maj

Samarbete med Bilddagboken
BilddagbokenSom en del av sin fortsatta satsning valde Bilddagboken att inleda ett samarbete med City Network gällande domännamn. Bilddagbokens användare kan numera ta del av ett paket där både en anpassad blogg och ett domännamn ingår.

City Network Cup
City Network CupCity Network Cup är en av våra stora lokala satsningar. Vår fotbollstokiga VD, Anders Christenson är den som drar i trådarna och samordnar tillställningen. För tredje året i rad genomfördes cupen i samarbete med Karlskrona AIF och lockade över 1000 spelare som under 3 dagar genomförde totalt 172 matcher.

Utvärdering av webbhotellstestet
En eftermiddag i Maj samlades inbjudna representanter från webbhotellsbranchen på IDG kontoret. Syftet var att utvärdera det webbhotellstest som IDG genomförde. IDG ville veta vad vi tycker om testet och föra en allmän diskussion om utförande, mätvärden och resultat.

Nytt utseende på citynetwork.se
Webbhotell City NetworkSocial Factory, som vid det här laget blivit vår officiella partner för webbutveckling, gav vår hemsida ett lyft och implementerade sociala funktioner som blogg, twitter och Facebook direkt på hemsidan.

 

Juni

Vi presenterar oss själva
Efter att ha genomgått en stor förvandling och kommit in allt vad sociala medier heter kändes det trots allt som att vi själva var anonyma utåt sett. Vi ville helt enkelt att våra kunder skulle få lära känna oss lite bättre och presenterade oss därför genom artikelserien Employee Friday.

Vi presenterar våra kunder
Under samma period började vi en icke tidsbestämd artikelserie där vi intervjuade och presenterade våra kunder. Customer Wednesday valde vi att kalla den.

Teknikchefen gör ett besök hos polisen
PolisbrickaIT-Forensiska dagen är ägnad åt att utbilda IT-brottsutredare i Stockholmsregionen inom olika områden som de kan ha nytta av i sitt yrke. Vår teknikchef, Magnus Bergman var på plats för att prata om säkerheten i Apples lösning för kryptering av hemkataloger i MacOS X – FileVault och nyttan av Suns DTrace inom live forensics.

op5 och City Network erbjuder övervakning i molnet
op5City Cloud var vid det här laget etablerat och användes flitigt av både privatpersoner och företag. Serverkraft on demand i all ära men vi kände att det saknades en aspekt, nämligen tilläggstjänster. Ett första steg inleddes genom vårt samarbete med op5 som är en stor leverantör av övervakningstjänster. op5 Cloud Monitor introducerades i City Cloud och våra kunder kan nu alltså få både drift och övervakning on demand.

 

Juli

Box går ihop med City Network
Box HostingBox var ett helägt dotterbolag till City Network och under en lång tid var det en ledande aktör inom webbhotell och domäntjänster för privatmarknaden. Gränserna mellan erbjudanden till privat- och företagsmarknaden suddas alltmer ut och numera erbjuder vi så pass mycket mer i våra tjänster att båda segmenten kan använda samma produkter. Därför tog vi beslutet att kombinera våra erbjudanden under gemensam flagg och påbörja sammanslagningen under december 2010.

Nya images i City Cloud
Precis innan semestrarna gjorde vi ett sista ryck och fick upp både Ubuntu 10.04 64-bit och Windows 2008 R2 i City cloud, de två mest efterfrågade Operativsystemen.

 

Augusti

SSWC – Ett vuxenkollo för alla nördar och social media fantaster i Sverige
SSWC Efter semestrar och välbehövlig sommarvila var augusti månad förhållandevis lugn. Den stora händelsen under månaden var SSWC (Sweden Social Web Camp) som hölls på Tjärö i skärgård. Sammankomsten är en unconference om den sociala webben där människor samlas och diskuterar alla möjliga och omöjliga ämnen inom sociala medier och webben. Thomas Langvik från Social Factory fick agera vår utsände som rapporterade om livet på ön under två dagar.

Im the marketing manager at City Network and I publish news and updates from the company.

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube