City Networks årskrönika del 3

Då har vi kommit fram till sista delen i vår årskrönika som avhandlar hösten och vintern 2010. Det har varit ett riktigt bra år med massor nyheter och lanseringar och vi vill tacka alla er som varit med oss på denna resa. Samtidigt vill vi passa på att tacka alla som under året anslutit sig till oss på City Network – Tack för att ni visar oss förtroende och välkomna som kunder! Nu blickar vi framåt mot ett lika bra 2011!

September

City Network lanserar onlinebackup.se
Onlinebackup.seUnder början av året jobbade vi i hemlighet på en helt ny backuptjänst som lanserades i stängd beta under mitten av september månad. Onlinebackup.se vänder sig till både privatpersoner och företag och erbjuder en lättförstådd och extremt prisvärd backuplösning där du betalar för den mängd data du tar backup på.

One.com bryter mot .SEs regler, City Network reagerar starkt
One.com får rött kortSom ett av de ledande webbhotellen i Sverige blev vi oerhört förvånade när denna historia uppdagades. One hade under sommaren registrerat ett större antal domännamn utan att ha ett uppdrag från sina kunder vilket i klartext innebär att de ingått avtal i annan parts nanm. Vi är väldigt måna om att vår bransch aldrig faller tillbaka till ett läge där bolag gör saker som anses tvetydliga eller rent av olagliga. Vår bransch har först på senare år lyckats sudda ut och bli av med epitetet av att vara en oseriös bransch med många skojare och vi får helt enkelt inte låta det hända igen.

Gästbloggare och bloggtävling
Tävla och vinn en iPad!I början av september drog vi igång en stor bloggtävling tillsammans med våra gästbloggare Tommy k Johansson, Andreas Bard och Jesper Åström. Tävlingen pågick under en längre tid där aspirerande proffsbloggare anmälde sina bloggar för bedömning. Juryn, som bestod av våra gästbloggare, valde slutligen ut de tre vinnarna som vann en iPad, en extern hårddisk och ett minneskort.


City Network utökar öppetiderna
I mitten på september utökade vi öppettiderna för vår support. Vi beslutade att öppna en timme tidigare och stänga en timme senare på vardagar och även att hålla öppet på söndagar.

Transparens genom supportrapport
Webbhotell City NetworkI slutet på september annonserade vi ytterligare en nyhet, nämligen en supportrapport med samtalsstatistik som kom att publiceras i vår blogg. City Network har alltid strävat efter transparens och att vara ett företag som sätter kunderna i fokus. Därför tog vi ett jättekliv och gjorde vår samtalsstatistik offentlig genom våra månatliga supportrapporter.

City Network ställer ut på Catwalk/DevCon
Catwalk10Varje år arrangerar TelecomCity en konferens för aktörer inom telekombranschen. Syftet är att diskutera och lyfta fram industrins utveckling och att hitta nya affärsmöjligheter. I år var vi med på konferensen och ställde ut i en monter. Vi lyssnade på föreläsningar av bland annat Microsoft, VMware och Spotify och fick även möjligheten att själva hålla en presentation om Cloud Computing.

Mer nyheter inom supporten
Sätt betyg på din kontakt med ossSeptember visade sig vara supportavdelningens månad under 2010. Förutom att vi utökade supporttiderna och annonserade nyheter som nya kontrollpanelen och dess användbara funktioner introducerade vi en betygsfunktion. Alla kunder som mailar till oss kan nu betygsätta och kommentera sin kontakt med oss. Samtidigt annonserade vi en kommande nyhet i support via chatt.

 

En vansinnig domänkampanj
DomänkampanjI slutet på september – början av oktober, närmade vi oss 1 miljon registrerade .SE domäner. Vi slog till med en vansinnig kampanj där vi sålde .SE domäner för bara 99öre/styck. Inom loppet av några få dagar hade vi registrerat nästan 6000 domäner!

 

Oktober

1 miljon .SE domäner
.SE domäner når en miljonDen miljonte .SE domänen registrerades natten mellan den 2:a och 3:e oktober. Utan tvekan en milstolpe i Svensk Internethistoria. Nu väntade vi alla med spänning på att få höra vilken domän och vilken registrar som blev den miljonte.

 

Den miljonte .SE domänen registrerades hos City Network
City Networks VD Anders Christenson och Johan EvermanDen miljonte .SE domänen registrerades genom oss på City Network och som av en händelse var det en man från Blekinge som registrerade den miljonte .SE domänen tolkutbildning.se. Vi träffade Johan Everman över en lunch och intervjuade honom.

Internetdagarna och Cloud Conference
Cloud Conference och InternetdagarnaDetta året sammanföll Internetdagarna med Cloud Conference och vi deltog på båda tillställningarna. Cloud Conference hölls på Kistamässan där det, precis som i början av året, diskuterades Cloud Computing från olika infallsvinklar. På Internetdagarna höll Johan ett anförande om strategin i molnet där även Göran Lustig, Daniel Akenine och Bengt Höjer deltog.

 

November

Gamex mässan i Kista
Gamex 2010Den 4-7 november hölls Sveriges första spelmässa på Kistamässan. Vi var på plats för att visa upp hur vissa bolag redan idag använder- och hur spelindustrin även fortsättningsvis kan dra nytta av kraften i molnet. Vi delade även ut servrar i City Cloud, testade spel och tittade på Cosplay tävlingen som hölls under mässan.

Nya City Network
Webbhotell City NetworkI början av november kunde man ana vad som vad på gång och vad Nya City Network skulle komma att innebära. Vi jobbade stenhårt med att färdigställa alla nyheter och det började närma sig lansering.

 

 

City Network släpper ny webbmail
Webbhotell City NetworkI slutet av november började vi rulla ut våra nyheter och först ut var vår webbmailstjänst med massor av ny funktionalitet.

City Network tar webbhotellsbranschen till nya höjder
Nya City NetworkDen 30:e november kulminerade 6 månaders hårt arbete genom lanseringen av vår nya hemsida, vår nya plattform och den tillhörande kontrollpanelen. I samband med lanseringen presenterade vi även vårt nya webbhotellspaket och chattsupporten öppnades.

 

December

Julkampanjen
God jul önskar City Network!Dagen efter lanseringen av vår nya kontrollpanel drog vi igång vår julkampanj. NU domäner för bara 9kr/st och 12 månaders webbhotell ingår.

Tekniken bakom nya plattformen
Vi är så glada över att kunna erbjuda våra kunder en webbhotellstjänst i toppklass och med vår nya plattform blir det både enklare, säkrare och mer driftsäker. Därför publicerade vi en artikel om hur tekniken bakom plattformen ser ut.

Osund konkurrens hindrar Svensk tillväxt
Det kommunala elbolaget Affärsverken i Karlskrona var inblandade i en härva där ett enskilt bolag inom webbhotellsbranschen gynnades på skattebetalarnas bekostnad. Blekinge Läns Tidning skrev en uppmärksammad artikel om detta och vi skrev om våra tankar kring det här med osund konkurrens.

Migreringsplaner
Webbhotell City NetworkTvå veckor efter lanseringen av våra nya system publicerade vi våra migreringsplaner. Det är viktigt för oss att våra kunder känner till vad som händer och vad som är på gång, allt för att minska förvirringen som annars kan uppstå. När sker den allmänna migreringen, när får jag tillgång till den nya kontrollpanelen och information om självmigrering var några av de ämnen vi redde ut.

Därmed är denna årskrönika slut och det är dags att fira in det nya året. Vi önskar er alla ett Gott Nytt år!

Im the marketing manager at City Network and I publish news and updates from the company.

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube  

  • http://webbhotells.se Jontz

    Intressant. :)
    Online Backup är ett riktigt bra verktyg.