Customer Wednesday! Visual Units, Positionering av fordon

VisualUnits_positioneringav Idag presenterar vi Visual Units, ett företag som specialiserat sig på positionering av fordon. Deras lösningar passar alla företag som i någon form jobbar med transport, vare sig det är det lilla taxibolaget eller det större transportföretaget.

pers2_thumb Vi fick chansen att ställa lite frågor till Veronica Håård, VD på Visual Units.

Berätta mer om Visual Units och er affärsidé
Visual Units AB är specialiserade på system för positionering av fordon med höga krav på att lösningarna vi levererar hjälper personal i att följa och leda fordon för verksamhetens bästa. Vi fokuserar på att leverera hög användbarhet i våra lösningar framför häftig teknik.
Visual Units erbjuder marknadens mest användbara och prisvärda positioneringssystem för optimering av transporterna och logistiken – som leder till ökad lönsamhet, trygghet och förbättrad service för våra kunder.

Vilka är de främsta fördelarna med era lösningar?
– Vi har ett prova på erbjudande utan förpliktelser som ger företagen möjlighet att prova hela lösningen i två bilar i två veckor. Det ger dem en trygghet när de ska fatta beslut om investeringen.
– Vi erbjuder kunderna att hyra hela lösningen
– I vår lösning ingår mycket service, snabb support och kunden behöver inte fundera på tekniken, utan kan koncentrera sig på sitt arbete så hjälper vi till med att tekniken fungerar som den ska.

Utvecklar ni kundspecifika lösningar eller passar er tjänst alla?
Tjänsten är byggd som en standardlösning, men självklart har vi möjligheter att anpassa systemen efter våra kunders behov. Ett exempel på hur vi gör detta är när en kund efterfrågar funktionen att själva få möjligheten att styra tillgänglighet/synlighet till deras bilar för en av våra andra kunder för att underlätta samarbetet dem emellan. Kunden kan nu välja vilka bilar de vill att deras samarbetspartner ska få överblick och uppföljning på och även styra när de ska få denna tillgång. Kunden betalar sedan en månadsavgift för att finansiera denna specialbeställda funktion.

Hur ser Visual Units målbild ut?
Vårt mål är att bli Nordens ledande leverantör av postioneringstjänster inom transportsektorn. Vi siktar på att tredubbla vår omsättning under 2010.

Vad är det som gör Visual Units bättre än sina konkurrenter?
Vårt arbetssätt som syftar till lösningar som utgår från trafikledarnas behov, intressen och arbetsmiljö. Vi använder etnografiska fältstudier med observationer på plats i de arbetsmiljöer våra lösningar ska underlätta och stärka. Vi analyserar behoven, presenterar designförslag och bjuder in slutanvändarna i designprocesserna så att de hela tiden får möjlighet att påverka det som ska bli deras redskap i arbetet. Vi stödjer arbetsprocesser och utvecklar våra lösningar utifrån användarnas perspektiv.

Vilka är era största kunder?
Sigurdssons Logistik. DHL i Ronneby och Linjebud i Karlskrona är några av våra största kunder. Visual Units har kunder runt om i hela landet och våra kunder kör både inrikes och utrikes transporter. Våra lösningar fungerar i hela Europa.

Hur ser framtiden ut för er bransch
Vi ser fler och större möjligheter med både infrastruktur, mjuk- och hårdvara i framtiden. Vi ser även att vår målgrupp blir mer och mer intresserade av positionering och dess möjligheter vilket i sin tur driver upp konkurrensen på marknaden. För oss som ligger i framkant både vad gäller teknik och infrastruktur ser vi en oerhörd potential i vår bransch.

Har vilket företag som helst råd med positioneringstjänster och vilken typ av företag är er målgrupp?
Med tanke på hur snabbt våra kunder tjänar in kostnaderna för tjänsten så ser vi det mer som en riktigt bra investering än en kostnad. Priset för vår tjänst är 599kr/bil och månad. Om man istället jämför denna summa med hur mycket en extra upphämtning är värd, att leveranstiderna är i tid och möjligheten att ge mer precisa uppgifter om leveranstider till kunderna så blir kostnaden plötsligt försumbar. Vår tjänst skapar självklart inte automatiskt dessa fördelar men ger en trafikledare överblicken och detaljerna om företagets bilar som behövs för att effektivisera logistiken.

Vårt prova på erbjudande: För endast 499 kr (exklusive moms och frakt) kan företag prova hela vår lösning i två bilar i två veckor och få överblick och uppföljning på sina transporter. Det är enkelt att montera i bilen och enkelt att använda på datorn. Vi hjälper gärna till så att våra kunder kommer igång snabbt. Bokning kan göras via vår hemsida: www.visualunits.se

Hur använder ni er av City Networks tjänster i dagsläget
Vi använder webbhotell och email för vår hemsida samt cloudlösningen för drift av vår positioneringstjänst och allmän övervakning av driften.

Finns det några specifika fördelar med våra tjänster som passar er lösning?
Bemötandet är trevligt, snabbt och flexibelt. Lösningarna är i framkant och har hög kapacitet. Vi kan vara flexibla, driftsäkra och hålla en hög tillgänglighet mot våra kunder.

Varför valde ni City Network som leverantör för era driftbehov?
Personligt, snabbt, prisvärt och hög kvalité på tjänsterna.

Vill du veta mer om Visual Units och hur de kan hjälpa just ditt företag? Besök www.visualunits.se

Im the marketing manager at City Network and I publish news and updates from the company.

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube