Oberoende prestandatest visar att City Cloud presterar bättre än EC2 och Rackspace!

press-cloudHarmony Den oberoende tjänsten Cloud Harmony prestandatestar molnet åt dig. Genom ett enkelt gränssnitt och detaljerad information tillhandahåller Cloud Harmony massor av matnyttig information om dina presumtiva leverantörer, vare sig det gäller servrar i molnet, storage eller plattformstjänster.


Prestandatest

Våra initiala tester inleddes med ett prestandatest där vi jämförde City Cloud med Amazon EC2 och Rackspace. Testet kan mäta nedladdning, uppladdning och även hur lång tid det tar att visa en hemsida som innehåller ett antal filer. Vårt test är baserat på nedladdning av en fil som är 5MB och en hemsida som innehåller 19 filer. Servrarna som Cloud harmony använder i de respektive tjänstern är av mindre modell och som Cloud Harmony anser vara likvärdiga.

Latency finns med i detta test men vi har även gjort ett mer detaljerat test för det längre ned.

Här har vi alltså två separata körningar som båda visar att City Cloud är överlägset snabbast av de tre testade tjänsterna. Det anmärkningsvärda är dock hur stora skillnaderna är i vissa fall. Vi körde dessa tester under flera dagar i rättvisans namn. Det hände att EC2 och Rackspace nådde upp till liknande hastigheter som City Cloud men i merparten av testerna hamnade de på mindre än hälften av hastigheten som City Cloud håller.

I tabellen nedan kan vi utläsa att City Cloud och EC2 båda fick ned den 5MB stora filen på strax över 6,5 sekunder. För Rackspace tog det nästan 14 sekunder att hämta hem filen. Att ladda ned hemsidan med 19 filer tog lika lång tid för både City Cloud och EC2, 0,71 sekunder. För Rackspace tog det 1,86 sekunder, dubbelt så lång tid men förvisso inte en livstid. Frågan är dock hur det upplevs för en användare när man börjar komma upp i storlek?

Prestandatest

Ett par dagar tidigare körde vi samma test och såg då liknande resultat. City Cloud presterar konstant bättre än både EC2 och Rackspace. filen på 5MB tog då 7,5 sekunder att ladda ned för City Cloud jämfört med 14 sekunder för de förstnämnda.

Prestandatest

Testa gärna själv och se hur City Cloud står sig mot konkurrenterna. Compare the 20 plus leading providers available in Cloud Harmony’s system.

 

Test av Latency

Självklart får man bättre latency ju närmre servrarna som du testar mot finns. Det beror också på routing och trafikflödet i allmänhet. Därför är det viktigt att känna till var servrarna finns för just detta testet. Servrarna för City Cloud är i Sverige, EC2 på Irland och Rackspace i England. Testet utförs i Sverige vilket förstås ger City Cloud en fördel men samtidigt kan det vara bra att se skillnaden mot hur det ser ut om man lägger sin site eller tjänst på någon av de andra leverantörerna.

Generellt sett kan en latency på 50-100 millisekunder vara acceptabelt om man kör en webbsida eller någon form av SaaS tjänst. Det är först när man kör någon form av spel som latency blir känsligt och mer än 100ms kan vara förödande för upplevelsen. Oavsett vad man kör så vill man ju att det ska vara så snabbt som möjligt och i grafen nedan ser vi stora skillnader i latency testet. City Cloud ligger konstant på under 30ms medan Rackspace och EC2 har betydligt längre responstider, ofta 4-6 gånger längre.

Latency

I detta test kan vi väldigt tydligt utläsa att City Cloud presterar bättre än både Rackspace och Amazon EC2.

Vi kommer fortsätta att testa Cloud Harmonys tjänst och genomföra allehanda tester där vi jämför City Cloud med de andra ledande leverantörernas tjänster. Vi rekommenderar alla spekulanter att testa Cloud Harmony och jämföra City Cloud mot andra leverantörer.

Im the marketing manager at City Network and I publish news and updates from the company.

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube