City Network tar sikte på storföretag med Enterprise Services!

Daniel Gustafsson

Daniel Gustafsson är en av våra senaste medarbetare här på City. I sin nya roll som Head of Enterprise Services blir hans uppdrag att bygga upp och etablera en Enterprise avdelning som ansvarar för alla våra stora kunder och deras tjänster samt att ta fram nya produkter och tjänster. Han har en lång och bred erfarenhet inom IT-branschen och har sysslat med allt från direkt kundsupport och personalansvar till statliga upphandlingar och Enterprise-lösningar för stora koncerner. Vi satte oss ned och tog pulsen på Daniel.

Med allt större företag och organisationer som söker allt mer anpassade paketeringar och lösningar har vi på City Network tagit det strategiska beslutet att etablera en Enterprise Services avdelning. Avdelningens syfte är att möta våra storkunders krav på, och behov av, administration, nya produkter, applikationsdrift, dedikerad support och samlad kompetens. Var och en lika kritisk när det kommer till drift av de stora system som körs i våra serverhallar runt om i Europa.

 

Berätta lite mer om din bakgrund
Jag började jobba inom IT-industrin 1997 som supporttekniker på Enator i Kista och sen har det rullat på med olika positioner på WM-data som senare blev Logica och nu CGI. Jag har även arbetat i egen verksamhet under en period. Jag har haft alla roller man kan tänka sig från support, drift, produktansvar till personalansvar vilket jag ser som en styrka som jag nu tar med mig till City Network och arbetat med större företag och organisationer.

 
Hur är dina erfarenheter kring att arbeta med stora företag och organisationer
Höga SLA och kvalitetskrav har alltid varit min vardag. Då jag själv tidigare jobbade för de största integratörerna inom IT i Sverige så var det den typen av kunder som man fokuserade på. Det gäller att ha respekt för processen samt en sund inställning till tid och kostnad så brukar det bli bra.

 
Hur kom det sig att du hamnade hos oss på City Network
Det sista tre åren har jag jobbat för ett konsultföretag där vi själva använde City Cloud som ”vår” infrastruktur i de tjänster och funktioner som vi paketerade mot våra kunder. Så jag vet first hand att City Cloud är en bra och pålitlig IaaS tjänst. Jag har även sen tidigare haft ögonen på City Network och ser dem som en stabil och innovativ IaaS leverantör. När diskussionen kom upp och frågan kom så var det ett jobb som var svårt att tacka nej till.

 
Vilka ser du som de största utmaningarna i din nya roll?
Vår största utmaning att göra oss ett namn och ett naturligt val för storföretag att välja för hosting av infrastrukturtjänster i Sverige och Europa. Det sätt vi gör det på är att öka synligheten av oss, ha en stark produkt med starkt innovationsfokus och en konkurrenskraftig prissättning. Men det absolut viktigaste är att det fungerar! För oavsett kund, stor som liten så har alla har samma grundkrav, det måste fungera.

 
Hur ser du på framtiden, både för City Network och för vår bransch
Outsourcing som helhet genomgår grundläggande förändringar. Det som sker nu är att stora företag väljer att lägga ut delar av sin verksamhet i molnet, samtidigt som man behåller vissa delar internt. Kapacitetskrävande processer är ofta svåra att förutse infrastrukturbehovet för, vilket gör att affärsmodellen i molnet skapar stora värden både i form av pengar och flexibilitet. Vi som leverantörer måste förstå att det är denna flexibla affärsmiljö vi ska verka i för att bäst stötta våra kunder. City Network ligger helt rätt i denna utveckling, vi har en klar nisch, vi har en stark och modern infrastruktur, vi är skalbara och öppna för att kunden nyttjar andras tjänster hos oss. Vi har dessutom ett stort fokus på innovation för att göra våra tjänster än bättre. Detta, kopplat till att vi är ett svenskt företag som jobbar helt efter Svenska och EUs datalagar och direktiv gör att City Network är ett tydligt alternativ till företag som väljer att köpa sin infrastruktur som tjänst.

Im the marketing manager at City Network and I publish news and updates from the company.

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube