Game Developers Conference – över för denna gången

1Det är lite magiskt att gå på de stora spelmässorna. Det är alltid en massa nya riktigt häftiga teknologier som visas upp. Nedan får du se några av dessa på bild. Dock kan vi också säga att GDC är mindre än vad det någonsin varit. Ekonomin har slagit även mot spelindustrin och färre åker dit helt enkelt.

Det är dessutom roligt att titta runt på alla som är där. En relativt unik skara! Att förvänta sig är självklart lite udda figurer som nedan. Det tillhör och den som kan dra mest uppmärksamhet får flest att posera med dem.

2 3

Självklart var de vanliga stora företagen där. Slående var dock hur många småföretag som var där och via en liten liten monter visade upp vad de hade med sig. Nordic Game var förstås där också med vissa skandinaviska spelföretag.

1a

Nedan kan ni ser en liten film från vad som var lite temat. Dvs sensorer som på ett eller annat sätt kan avgöra vad du gör och översätta det i någon form av spel (motion capture av olika slag). Många visade upp teknologier för detta som tex filmen nedan visar. Det var en hel del intressanta så kallad “augmented reality” där man via lager ovanpå en verklig bild får denna verklighet att blir förändrad baserat på olika saker som man gör.

Även tjejen nedan hade fullt med utrusting på sig för att visa hur långt man kan ta detta med verkliga rörelser. Det såg dock allt lite klumpigt ut! Tror de får jobba lite till på den där utstyrseln.

4

Häftigast var nog dock nedan – ja vad man nu skall kalla det. Tänk dig att du har ett vapen i handen och är inne i en stor boll som du springer och rör dig i. Du står egentligen på en plats men springer i bollen och varje rörelse av bollen (genom dina steg) översätts i rörelse på en bild som du får genom speciella glasögon. Du sätts in i en värld av vad som känns som ett riktigt krig eller annan scen. I detta fallet var man med som en soldat i ett större anfall. Roligast var nog när killen sprang för snabbbt och bollen snurrade så fort att han inte kunde stoppa – han föll hårt! I slutet av filmen nedan ser ni att han fick lite problem igen och några får hoppa in och försöka få stopp på bollen. Fick direkt tanken på ett litet marsvin som springer i hjulet.

Vi har träffat massor med företag och utan tvekan är spelindustrin riktigt spännande – men har också speciella krav på drift. Något vi fick chansen att diskutera med både svenska och utländska företag. Riktigt roligt. Har du inte varit där och gillar spel – ta chansen nästan gång!

Är du ett spelföretag i Sverige som behöver lite extra hjälp med just de speciella kraven som speldrift kräver? Hör av dig till oss så hjälper vi dig genom processen och ser dessutom till att du får ekonomi i det hela. Vi inser att det är en tuff bransch och att just komma-igång-stadiet är än tuffare. Vi kan till och med börja med kostandsfri drift för ditt spel och skapa en trappa för att du skall kunna komma igång. Vi växer med dig och din ekonomi i ditt spel. Vi har samma mål – att ditt spel skall bli riktigt stort!

Var du på GDC? Dela gärna med dig av dina erfarenheter!

Klicka här för att se fler highlights från GDC direkt från den officiella GDC sajten.