Från Kista till San Francisco – Game Developer Conference rockar Kalifornien – hosting någon?

I februari var det Internet Expo i Kista. Denna veckan lite varmare klimat då jag just landat i San Francisco och har tre mycket tuffa dagar med möten varje timme så länge solen är uppe. Japp – kvällarna blir det allt från utvecklar- till venture capital fester. Roligt!

Som många av er vet driftar vi ett antal spel från ledande spelföretag från hela världen. Bland annat spelar jag själv Argentinska Regnum Online som har en liten svensk skara som är mycket aktiva. De har fokuserat på de större länderna i Europa samt USA. NGD Studios, som företaget bakom Regnum heter, har sedan länge (flera år) kontrakterat City Network att leda deras drift på världsbasis. Det handlar i första hand om Europa samt Nord- och Sydamerika.

Klicka för större bild

Redan nu kan vi visa en liten förhandstitt på vad som kommer i Regnum. Ovan ser du detaljerna på en sk Utghar! En av de många raserna i Regnum. Vi har fått första snacket med “bossen” i Buenos Aires  Andres Chilkowski som är mycket nöjd med vad de skall visa upp på GDC i San Francisco denna veckan. I april släpps nästa version och snacka om en stor uppdatering! De går från 1000 polygoner till 6000 i alla karaktärer och det i kombination med ny motor – ger en enorm förbättring i upplevelsen i spelet. Regnum har alltid haft en styrka i sitt “game-play” och nu kommer även grafiken till den nivån jag själv förväntar mig – även i kostnadsfria spel.

Ta en titt på filmen före och efter nedan så får du en känsla i hur pass stor steg framåt detta är.

Självklart kan även du signa upp dig och prova detta mycket engagerande spel på www.regnumonlinegame.com.

Vi kommer med senaste GDC filmerna från Regnum efter vår träff med NGD i veckan. Vi syns självklart även i Regnum!