Tips inför sommaren och våra öppettider

footsteps

Med sommaren alldeles runt knuten har vi i supporten satt ihop en liten checklista med tre enkla punkter inför sommarsemestern. Se det mer som en påminnelse om att hålla lösenord så säkra som möjligt, ditt CMS uppdaterat och sist men inte minst att aktivera ett semestermeddelande.

Trygga sommaren med säkra lösenord

Med säkra lösenord och en bra generell strategi kring lösenordshantering ökar du chanserna att få en lugn och skön sommar utan obehagliga överraskningar. Detta gäller både dina privata lösenord och de lösenord du har kopplade till dina tjänster hos oss på City Network. Vår rekommendation är att ALLA dina lösenord ska vara unika för olika inloggningar samt att de:

  • har en längd på minst 10-12 tecken
  • innehåller stora och små bokstäver
  • innhåller siffror samt specialtecken

Ett bra sätt att hantera lösenord som är lite mer komplexa är att installera en lösenordshanterare och det finns många att välja bland på marknaden idag. En lösenordhanterare som vi på City Network använder och kan rekommendera heter ”KeePass”.

 

WordPress

WordPress är idag det publiceringsverktyg som merparten av våra kunder använder för att bygga sina webbplatser. WordPress är inte bara populärt hos oss utan över hela världen och står idag för nästan 19% av alla världens webbplatser. Om du använder WordPress rekommenderar vi att du tar en titt på år guide till hur man säkrar upp sin webbplats mot olika typer av intrång. Framförallt rekommenderar vi att du alltid försöker ha senaste versionen av WordPress installerat och att alla dina teman och plugin, även de du för tillfället inte använder, alltid är uppdaterade.

Genom att uppdatera till senaste versionen av WordPress vilket i nuläget är 4.5.2 så säkrar du inte bara upp din webbplats utan får även tillgång till flera intressanta nyheter. Bland annat ger den nya versionen bättre förhandsgranskningsalternativ, bättre optimering av bilder, möjlighet att logga in med e-postadress som användarnamn m.m. på länken nedan finns lite mer information om just version 4.5 som döpts till ”Coleman” efter jazzlegendaren ”Coleman Hawkins”.

Läs mer om WordPress 4.5

 

Autosvar – semestermeddelande

I semestertider är det många av våra kunder som aktiverar ett automatiskt svar till de som hör av sig via e-post. Denna guide beskriver hur du som kund via kontrollpanelen ”My City”, alternativt via vår WebbMail, aktiverar ett autosvar (Semestermeddelande) för inkommande e-post.

Guide för aktivering av autosvar (semestermeddelande)

 

Supportens öppettider under sommaren

Vi finns här hela sommaren mellan 08:00 och 20:00 med undantag för vecka 27, 28, 29 och 30 då vi håller öppet mellan 08:00 och 17:00.

 

Ha nu en riktigt skön sommar!

 

Im the marketing manager at City Network and I publish news and updates from the company.

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube