City Cloud – Cloud Computing

Välkommen till äkta cloud computing – City Cloud! Detta är tjänsten där du med enkelhet skapar servrar i realtid och bara betalar för det du använder. Servrarna startar på en så låg prisnivå som 18 öre per timme och då ingår 1000 GB bandbredd och 20 GB diskutrymme och du är igång på minutrar.

 

Vad är City Cloud?

City Cloud är en s k cloud computingtjänst där du får fördelen av flexibilitet, skalbarhet och en ekonomi i din IT-infrastruktur (servrar) som inte kan fås på annat sätt. Du skapar ett konto och är igång med din första server på mindre än 10 minuter. Du kan sedan antingen manuellt köra igång fler servrar allteftersom dina behov växer – eller skala upp genom att ge din server mer kraft som t ex RAM-minne eller flera processorer via vårt API. City Cloud är skapad med enkelhet i fokus. Du behöver alltså inte vara ett IT-proffs för att få igång dina servrar i molnet.

 

Varför ska jag använda City Cloud?

Genom att använda City Cloud kan du dra igång en server precis när du behöver det och bara betala för det du använder. Det kan vara allt från projekt som bara varar en vecka eller två till att du skall bygga ut hela din IT-infrastruktur i City Cloud. Fördelarna är många och det faktum att du kan få igång en server på bara några minuter är bara en av dem. Växer du och ditt företag så växer också din kraft både snabbt och enkelt i City Cloud. Just flexibiliteten och skalbarheten är två av de stora anledningarna. Med City Cloud kommer du också se en helt annan effektivitet och därmed är kostnadseffektiviteten bättre än andra lösningar.

Vad är skillnaden på City Cloud och en sk Virtuell Privat Server?

Många svenska leverantörer kör en enkel form av virtuell server som varddagligt benämns Virtuell Privat Server eller VPS. Skillnaden i teknik är dock stor jämfört med äkta cloud computing och City Clouds virtuella servrar. En VPS är en sk “container” där alla instanser (servrar) måste köra samma operativsystem som värdmaskinen. En exekvering på den virtuella servern kan således påverka en annan virtuell server på samma maskin. City Cloud är en äkta cloud computing lösning där varje virtuell server har en egen kärna och kan inte påverkas på samma sätt av en exekvering på en annans kunds virtuella server. Hos oss kör du i praktiken vilket operativsystem som helst, helt oberoende av värdmaskinen.

City Cloud är uppbyggt med centraliserad lagring vilket innebär att skulle ett blad, som din server huserar på, gå ner så flyttas din server med automatik till ett annat blad och kör vidare som vanligt. Du har också tillgång till ett fullskaligt API där du via skript kan skala både upp, ner och på bredden med automatik. Äkta cloud computing är alltså en klart bättre tekniskt lösning där du får kraften av cloud computing men behåller enkelheten av en VPS. Det bästa av båda världarna.

Skalar som inget annat

I City Cloud kan du växa i den takt du behöver. Men du kan också snabbt skala upp som aldrig förr. Du kan enkelt skriva ett skript, via vårt kraftfulla API, där du kan klona upp 1, 10 eller 100 extra servrar när lasten blir för hög. Du kan även dynamiskt ge en existerande server mer kraft och disk. När du sedan raderar en server slutar vi ta betalt. Detta gör att du både får skalbarhet som är mycket kraftfull men samtidigt extremt bra ekonomi i dina lösningar.

Hur tar ni betalt?

Som första cloud computing lösning började vi redan 2009 ta betalt bara för det du använder. Det gäller allt från underliggande hårdvara till bandbredden som används. För enkelhetens skull har vi delat in de olika serverkonfigurationerna i profiler som är enkla att förstå och där var och en har olika mycket RAM-minne och antal processorer (kärnor). Priserna börjar på drygt 18 öre för en profil “Small” som innefattar en kärna (processor) och 0,5 GB RAM till en profil “Large” som ger dig fyra kärnor och 4 GB RAM för drygt en krona i timmen. Från den timmen du raderar en server slutar vi att ta betalt.

Hur kommer jag igång?

Är du redan kund hos oss på City Network så skapar du konto genom att gå till City Cloud och klicka på registrera konto. Var noga med att du använder samma personnummer eller organisationsnummer som du använt tidigare så hamnar allt på ett och samma konto.

City Cloud
Gå till City Cloud!
Följ City Cloud på Twitter!
Följ City Cloud på Facebook!
Varför City Cloud och cloud computing?

1. Flexibilitet

 • Starta en server eller 100 på 15 minuter
 • Öka eller minska med ett knapptryck
 • Kör en server bara vid behov

2. Skalbarhet

 • Skala upp, ner och på bredden
 • Styr allt via vårt fullskaliga API
 • Obegränsad kraft till ditt förfogande

3. Kostnadseffektivitet

 • Betala bara för det du använder
 • Betala per timme
 • Servrar från 18 öre i timmen

4. Enkelt

 • Helt webbaserat
 • Behöver inte vara expert för att drifta

5. Tillgänglighet och kvalitet

 • 100% upptidsgaranti
 • Ledande infrastruktur

6. Vi är en svensk aktör

 • Svensk support varje dag i veckan
 • Datacenter i Sverige
 • Vi förstår dina behov

Klicka här för att ta dig till City Cloud - Sveriges ledande cloud computing lösning!