.SE tar över administrationen av toppdomänen .NU

nu-registrarIdag tar .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) över administrationen av toppdomänen .NU ifrån Wordnames, Inc. I samband med det sker ett antal förändringar i hur .NU-domäner hanteras och vi inför även ett nytt pris.

Priset för .NU-domäner ändras till 119kr/år jämfört med det tidigare priset 139kr/år. Fram till idag har det varit avgiftsbelagt att överlåta .NU-domäner, en kostnad som tyvärr drabbat dig som kund. Från och med idag slopas avgiften och det blir således kostnadsfritt att överlåta .NU-domäner.

Slopad överlåtelseavgift på samtliga domäner

På City Network arbetar vi kontinuerligt med att förbättra våra tjänster och idag tar vi ytterligare ett stort steg framåt. För att befästa vår position som en av Sveriges mest framstående domänregistrarer tar vi idag bort överlåtelsekostnaden för samtliga av våra toppdomäner.

DNSSEC

I samband med att .SE tar över administrationen av .NU-domäner blir det möjligt att DNSSEC-säkra sin .NU-domän. Stödet finns redan nu i vår kontrollpanel och alla nyregistrerade .NU-domäner hos City Network har DNSSEC aktiverat. Hanterar du redan en befintlig .NU-domän hos oss kan du nu gå in i kontrollpanelen och aktivera DNSSEC. På samma sätt kan du självklart stänga av DNSSEC på din nyregistrerade .NU-domän om du så önskar.

Registreringsvillkor

I samband med övergången gäller nya villkor för .NU-domänen. Villkoren gäller från och med den 2013-09-02 kl. 08:00 UTC och finns att läsa här.

Förändringarna i korthet

 • .NU-domäner kostar nu 119kr/år
 • Överlåtelseavgiften är borttagen
 • Överföringsavgiften är borttagen
 • .NU-domäner stödjer DNSSEC

Im the marketing manager at City Network and I publish news and updates from the company.

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube  

 • http://gratishemsidor.nu/ Billig hemsida

  Toppen att överlåtelse och överföringsavgifterna är borta för .nu. :)

 • Rebecka

  Toppen! Verkligen!

 • https://www.citysites.se/ Johan

  Nu när det har gått lite tid kan vi bara konstatera att det blivit precis så bra som vi hoppats. Bättre regelverk – framförallt tydligare – samt att tekniken redan fungerar bättre.

 • Robin Winje

  Lite sent, men att dom tog bort den saftiga avgiften som var innan har ju varit succé. Speciellt för en som håller på med domänflipping och vill kränga av domäner/hemisidor snabbt och enkelt.