Mer om .com domänen

För dig som är intresserad av att växa online och ser en marknad utanför Sverige är .com domänen extremt viktig. Vid en uppstart och internationell satsning är det till och med så att det bör finnas en ledig .com domän som matchar det tilltänkta företagsnamnet. Har ni tankar på att gå utanför Sverige rekommenderar vi alltså ett företagsnamn där .com adressen är ledig för registrering.
Även om huvuddelan av målgruppen finns inom Sverige kan det dock vara så att en .com domän kan vara ett utmärkt alternativ och komplement till andra toppdomäner och då framförallt .se domäner. Många väljer att registrera flera domäner och sedan peka dem på samma webbsida för att öka antalet vägar och trafik till webbsidan.
Som vanligt kan du till extremt låga priser registrera din .com domän här hos oss på City Network för priser som långt understiger de flesta av våra konkurrenter. Du får självklart tillgång till vår kontrollpanel där du med fördel lägger alla dina domäner och på så sätt får en lätt administration.

Lite historia om .com

.com (som står för engelskans commercial var en av de första toppdomänerna som skapades och är än idag den mest utbredda och använda i världen. De andra var .edu, .gov, .mil, .net och .org och tillkom så tidigt som 1985. Initialt var det USAs försvarsmakt som tillhandahöll och administrerade .com domänen.

I Januari 1993 flyttades ansvaret för .com och National Science Foundation (NSF) tog över underhållet – då den inte längre användes för militära ändamål. NSF lade ut jobbet på mer kända Network Solutions Inc. (NSI) och under 1995 tog även NSI över ansvaret för .net och .org. I början kostade det så mycket som 50 USD där NSI tog 35 USD i fickan.

1997 tog USAs näringsdepartement över ansvaret för .com domänen och kontrakterade VeriSign som hade köpt NSI till att sköta ansvaret.

VeriSign rapporterade att i mitten på 2008 fanns det 77 miljoner .com domäner jämfört med .se som ännu inte har nått en miljon i slutet av 2008 ? trots väldigt stark tillväxt de senaste åren.