Mer om .se domänen

.SE är den svenska toppdomänen och det givna valet för svenskt innehåll på Internet. Genom åren har villkoren för att registrera en .se domän förändrats radikalt och idag kan vem som helst, med fördel, registrera en .se domän. City Network Hosting AB är ackrediterad Registrar för .se domäner och kan helt sköta registrering, förnyelse och andra frågor som uppkommer rörande din .se domän. Alla kunder hos City Network får tillgång till vår domänhanterare som ser till att du kan samla dina domäner på en plats och få all den information du behöver om varje domän, vilket gör administrationen enkel.

Lite historia om .se

Björn Eriksen, som tyvärr gick bort 2005, var en av Sveriges utpräglade Internetpionjärer och den som redan 1986 registrerade .se domänen hos den dåvarande NIC (Network Information Center) numera ersatt av ICANN och IANA i USA. De första domänerna som registrerades var bla enea.se, chalmers.se och lu.se.

1988 flyttar Björn registreringen av .se domännamn till KTH. 1997 tog Stiftelsen för Internetinfrastruktur över ansvaret av .se-domännamn och NIC-SE bildades. Under 2005 går NIC-SE och IIS Services samman i vad som idag är Stiftelsen för Internetinfrastruktur och kallas denna tidpunkt .SE.

Kritiken var länge hård (bla från grundarna av City Network) i hur strikta reglerna runt toppdomänen var. Medan .com växte enormt tack vare de enkla reglerna för registrering så hämmades .se-tillväxten rejält under många år då kraven var hårda för registrering. Först 2003 öppnades vår svenska toppdomän .SE upp och från och med då kunde vem som helst registrera en .se domän med enda kravet att den inte redan var registrerad. Först till kvarn gällde och gäller än idag.

Det blev också möjligt att registrera domännamn innehållande å, ä och ö redan 2003. Alla namn som innehåller svenska (men även finska och andra minoritetsspråks bokstäver) kallas för IDN domäner (Internationalized Domain Names). Du har väl inte glömt att registrera ditt namn även med å, ä och ö?

OBS! Viktigt att veta: åäö domäner funkar till hemsidor men tyvärr inte för att använda som E-postadresser.

Mer information om .SE registrar

 .se-registrar

City Network är ackrediterad .SE Registrar och har därmed rätt att tillhandahålla Registreringstjänster för Domännamn och på innehavares uppdrag registrera och administrera .se domäner.

.SEs allmänna villkor

Ta del av .SEs allmänna villkor för domännamnsregistrering

Tjänster & Priser för domännamnsregistrering hos City Network Hosting AB

Registreringsavgift, nyregistrering: 119 SEK (i denna avgift ingår första årsavgiften till .SE)

Samtliga avgifter ovan är inkl. moms.

Information om behandling av personuppgifter

City Network Hosting AB behandlar personuppgifter på ett sätt som är förenligt med personuppgiftslagen (1998:204) och i enlighet med vad som framgår av Bilaga 3 i .SE:s Registraravtal.

Öppettider

Se våra öppettider här

Företagsinformation

City Network Hosting AB

Borgmästaregatan 18

SE-371 34 Karlskrona

E-postadress: info(snabel-a)citynetwork(punkt)se

Org.nummer: 556630-7806

VAT-nummer: SE556630780601