Att satsa på sociala medier! Google+

Välkommen till 10:e delen av artikelserien “Att satsa på sociala medier! Hur och Varför?” som ska handla om YouTube. Nu när strategin sitter, policyn är utstakad, kunskapen om vilka kanaler som finns är total, vad Google är, hur sökmotoroptimering går till, hur stor vikt bloggen har i din satsning på sociala medier och hur stor nytta du har av FacebookTwitter och/eller YouTube till din marknadsföring så är det dags att titta på den snabbaste växande sociala kanalen någonsin, Google+.

Den omtänkta Webben?

Om man ska tro Google så är det inom deras sfär man ska hålla sig för att få tillgång till det bästa inom sociala medier. Google lanserade för ett par veckor sedan deras nya projekt, kallat Google+ (Google Plus eller G+).

The Google+ project aims to make sharing on the web more like sharing in real life. Check out Circles, Sparks, and Hangouts, just a few 
 

Sedan lanseringen har antalet anhängare visat sig överstiga 10 miljoner användare (igår) och spås blir 20 miljoner till slutet av kommande helg. Detta är Googles tredje försök att inta den sociala arenan och än så länge verkar det ha fungerat (3:e gången gillt). Ta en titt på Google+ demonstrationen och registrera dig om du inte redan gjort det!

Singel manlig facebookdödare

Många säger (har sagt) att Google+ är en facebookdödare men än så länge verkar det snarare vara en Twitterdödare! Den populäraste personen på Google+ just nu är Mark Zuckenberg, ironiskt nog. Nedan ser du lite hur det ligger till på Google+ just nu och bilden till höger visar den geografiska spridningen.

  • 73,7 procent av användarna är män
  • Cirka 60 procent procent är utvecklare av något slag
  • 49,1 procent av användarna finns i USA
  • 94 procent av männen på Google+ söker efter en partner

Värt att tänka på är att det finns fler aktiva kvinnor än män inom de sociala medierna.
Bild från PC för alla

Varför ska man använda Google Plus?

Först och främst finns det inget som säger att man ska, sedan är det på tok för tidigt att yttra sig om huruvida Google Plus är ett “måste” eller ej. Åsikterna om huruvida Google+ kommer att bli en flipp eller en flopp är många men faktum kvarstår, det är för tidigt! Mortfiles har skrivit en intressant artikel som hävdar att Google+ är en flopp och 10 år för sent ute. Medan siffror visar att Google har överträffat sina mål på många olika sätt. Låt tiden utvisa hur det blir.
Det som talar för Google+ är att det är en Google-produkt, som ni vet så är alla Google-produkter kopplade med varandra och skapar på så sätt ett gynnsamt sökmotoramalgam.  Personligen råder jag dig, som vill vara ute i den sociala arenan i marknadsföringssyfte, att avvakta med din Google+ satsning. Gå med Google+, mingla lite och bekanta dig med miljön och tekniken men inte mer i nuläge.

Nästa punkt

Social Factory loggoNästa artikel kommer att handla om olika verktyg för alla dessa sociala kanaler. Under tiden så är du välkommen att besöka vår blogg (klicka på bilden till höger). Där kan du läsa om sociala medier ur de flesta perspektiven.

Fortsatt trevlig sommar önskar vi er på Social Factory!