Vi står för stabilitet och säkerhet

Med över 10 miljoner kronor i investeringar i vårt datacenter har vi skapat en optimal miljö för serverdrift. Vi äger och driver hallen själva vilket innebär att ingen tredje part kan påverka driften på något sätt. Nedan listar vi några punkter som vi tror kan vara nyttigt för dig som kund att veta.

 

Redundanta internetanslutningar

Inte mindre än tre olika Internetoperatörer levererar bandbredd till vårt datacenter. Dessa kopplas på redundant sätt till knutpunkter med olika geografisk placering. Leverantörernas fiberkablar kommer till våra lokaler via olika vägar för att säkerställa att exempelvis en grävmaskin inte gräver av samtliga kablar vid ett tillfälle. Genom att vi är egen operatör med så kallat AS-nummer och BGP-peerar med våra tre operatörer säkerställer vi att inte ens ett problem med två av operatörerna påverkar driften av din tjänst. Du garanteras snabbast möjliga Internetaccess och har tillgång till flera gigabit per sekund.

 

Strömtillförsel

Utöver UPS-system som omedelbart tar över vid strömavbrott, tar vid ett längre strömavbrott dieselkraftverk över. Genom avtal med leverantörer av diesel kan vi driva serverhallen i princip hur länge som helst på dieseldrift. Självfallet är dieselgeneratorn dimensionerad för att driva inte bara servrar utan också kringsystem som exempelvis kylanläggning. Oavsett längd på strömavbrottet kommer dina tjänster hela tiden fungera som de ska.

 

Lokal och klimat

Datacentrat är lokaliserat i ett ombyggt bankvalv. Det innebär att det ligger under mark, har nästan två meter tjocka väggar och tak samt är designat för omöjliggöra obehöriga intrång. Vi har säkerhetsdörrar med ett flertal intrångsskydd och strikta regler för hur våra anställda får tillgång till hallen. Alla med tillgång har kort och kod och all aktivetet loggas och lagras. Datorhallen är utrustad med ett flertal övervakningskameror som kontinuerligt lagrar rörelser och andra händelser i våra lokaler. Utöver detta anlitar vi ett bevakningsföretag som ronderar lokalerna för ytterligare ett lager säkerhet.

Klimatet regleras kontinuerligt för att säkerställa optimal prestanda och livslängd på varje server. Självklart finns det larmsystem som monitorerar allt från luftfuktighet till temperatur på ett stort antal mätpunkter i hallen. Våra så kallade HVAC-system (Heating Ventilation Air Conditioning) är N+1 redundanta.

 

Routrar och kringutrustning

Endast fullt redundanta routersystem och utrustning används. Med gigabitnätverk och routrar som minst håller denna hastighet får du aldrig några flaskhalsar.

 

Miljö

Vi tar vår miljö på ett mycket seriöst sätt. Förutom att vi endast kör med el från vindkraft så har vi även investerat åtskilliga miljoner för att på bästa sätt vara effektiva med de resurser vi har. Bland annat använder vi så kallad frikyla vilket innebär att vi under vinterhalvåret utnyttjar den naturliga kylan utifrån på ett bättre sätt än annars.

 

Personal

Sist men inte minst har vi extremt kunnig personal som alltid hanterar och sköter om dina servrar. Detta är förstås en grundförutsättning för att hela tiden ge dig bästa möjliga drift och vård av den tjänst du köper av oss på City Network.