Nya funktioner i vår kontrollpanel för webbhotell!

Webbhotell - StatistikDenna veckan har vi jobbat hårt med stora uppdateringar i vårt webbhotell. Vi har ny härlig funktionalitet att dela med er och dessutom självklart har ett antal buggar tagits bort för att få en generellt förbättrad upplevelse.

Dessutom har massor hänt på prestandasidan. Vi skulle vilja säga att en hel del av våra kunder kommer en få känsla av nästan dubbelt så snabb kontrollpanel. Prestanda är ett projekt som pågår hela tiden och ni kan förvänta er förbättringar löpande. Vi hoppas ni kommer bli lika nöjda som vi är och i denna bloggpost delar vi med oss kort om de nya funktionerna.

 • Cron jobs – Schemaläggning
 • Kontostatistik – hur mycket lagring och bandbredd använder jag totalt i mitt konto?
 • Dynamic DNS managering och support för Dynamic DNS (kommer aktiveras nästa vecka)
 • Ny betalningsfunktion – Paypal
 • Domänförnyelse över flera år – upp till 10 år
 • Krediter – förbetala för dina tjänster
 • Dramatiskt förbättrad prestanda

Alla tjänsterna ovan är både bra och något som de flesta har frågat om. En tjänst har dock flest frågat om och det är att kunna schemalägga olika former av funktioner och körningar – också känt som “Cron Jobs”. Vi visar nedan ett par screen shots och lite kort om varje funktion. Förvänta dig dock uppföljning nästa vecka då vi kommer gå igenom var och en i detalj i separata bloggposter.

 

Schemaläggning – Cron Jobs

Hosting

 

Med ett par enkla klick så kan du nu schedulera dina olika funktioner. Du får en enkel översikt över vad det är som körs och när.

 

Kontostatistik

Hosting

 

Du kan nu se hur mycket bandbredd du använder i ditt konto. Detta sammanställs som total siffra från alla dina webbplatser. Du kan också se hur mycket lagring du använder. Det är dock så att vi inte har med hur mycket lagring du använder för e-post ännu. Det är dock något som kommer med nästa uppdatering.

 

Krediter

För att säkra dina tjänster hos oss på City Network kan du nu förbetala genom Krediter. Detta är viktigt för många men kanske än mer viktigt för återförsäljare som också vill låta kunder köpa domäner via vårt kommande API.

 

Nytt betalsystem

Vi har länge varit fokuserade på att få betala via faktura och kreditkort. Nu lägger vi till Paypal som många länge har önskat. Paypal har födelen, liknande kreditkort, att betalningen är direkt och köper man domännamn är det extra viktigt. Vid ett godkänt köp med kreditkort eller Paypal så registreras din domän direkt. Vid faktura så görs inte registreringen förrän betalning är oss till handa. Kan alltså ta tre dagar och man riskerar att förlora domänen till någon annan.

 

Dynamic DNS

Under nästa vecka aktiverar vi Dynamisk DNS.

 

Registrera domäner flera år direkt

För många av oss är domäner en extremt viktig del av vår affär. Nu kan du alltså registrera dina domännamn i upp till 10 år så du slipper oroa dig om förnyelser – på en väldigt lång tid. Vi vet att många av er önskar göra just detta så det är roligt att äntligen kunna erbjuda det.

 

Som vi nämnde ovan så återkommer vi under nästa vecka med än information om våra nya funktioner. Det finns mycket detaljer att tala om och vi ser fram emot att dela med oss än mer. Lycka till med din nya kontrollpanel.

 

Alexander Andersson

 • Pelle Lind

  Tror ni blev lite trötta i slutet eller? Kanske vore smart att förtydliga vad “dynamisk DNS” är. Dessutom är texten under “Nytt betalsystem” väldigt konstigt skriven.

  Gött jobbat annars dock! Även om det är underleverantören Atomia som antagligen gjort allt arbete dock? :-)

  • https://www.citysites.se/ Johan

   Hej Pelle! Helt klart ska vi utveckla – japp det gick lite snabbt och som du märkte blev det lite längre tid som behövdes för att få allt på plats under veckan. Nu fungerar det dock bra och under nästa vecka kommer vi komma ut med separata blogginlägg som går in i varje nyhet i detalj.

   När det gäller betalningssättet försöker vi bara uttrycka just att Paypal ger dig din domän omedelbart medans fakturering tar tid – och riskerna med det. :-)

   Vi jobbar enormt tight med Atomia och lägger mycket tid på utvecklingen, inte genom att koda, men genom jobbet runt produkten. De är precis som du säger de som utvecklar produkten och vi är mycket glada att jobba med dem.