Windows och Linux på samma konto i vår kontrollpanel

win and linVi firar tio år i år och har haft en hel del tid att lyssna på våra kunders behov. Med olika applikationer som stöds bäst i olika miljöer har skapat ett behov att kunna använda både Windows och Linux på ett fritt sätt. Vår kontrollpanel är byggd för att hantera både Windows och Linux på ett extremt flexibelt sätt. Inte bara att du kan välja den som passar bäst för en domän utan du kan helt mixa. Du kanske kör Linux på en domän men vill sedan lägga upp en underdomän för en kampanj som du kör Umbraco på och vill välja Windows. Du styr alltså mycket enkelt ditt behov av Windows eller Linux med ett knapptryck och väljer helt som du önskar per domän.

Vi har vidare lyssnat på våra kunder och nu kommer snart även schedulering av arbeten via cron. Mer information kommer i veckan om alla de nyheter som vi presenterar vi vår kommande uppdatering av vår kontrollpanel.

Ett webbhotellspaket tar hand om det mesta

Förra året gjorde vi det mycket enkelt att välja webbhotell. Vi har idag endast ett paket som täcker allt och fungerar för både företag och privatpersoner. Detta är mycket tack vare vår nya plattform som gör det enkelt att hantera de flesta situationer och med stor flexibilitet.

Vår plattform har designats med upptid och prestanda i åtanke. Samtidigt ska den kunna ge våra användare en enkel översikt över allt de kan göra och stor flexibilitet. Inte alltid en enkelt uppgift. Vi har redan idag flera olika teknologier som våra kunder kan använda men räkna med fler framöver som ger än större flexibilitet.

I botten ligger ett kluster av servrar som gör att din webbplats sprids på väldigt många virtuella men även fyskiska maskiner. Det blir på så sätt bäst för våra kunder med bra prestanda som vi enkelt ökar på. Samtidigt är det enklare för oss att jobba med då vi kan ta ut servrar för underhåll utan att det märks för våra kunder.

Ta gärna en titt på vad vårt webbhotell innehåller för en relativt liten slant varje månad. Vi tror inte du blir besviken. Titta även på vårt erbjudande just nu – 10 kr per månad under första året.

Vår unika plattform gör att när din webbplats växer så växer vår plattform med dig. Om du sedan behöver rejält med kraft och flexibiliteten av egna servrar migrerar du enkelt över till vår molntjänst City Cloud där du på minutrar får igång dina servrar.

Flera plattformar i en och samma plattform

Det är mycket vanligt att man använder olika teknologier och språk för olika ändamål. Tex använder du kanske ASP och kör Windows ibland och för ett annat projekt är det kanske Linux och PHP. Hos oss på City Network kan du alltså blanda på enkelt och unikt sätt.

Databaser

Likväl som vi erbjuder Windows och Linux direkt på ditt konto så ger vi dig samma flexibilitet när det gäller databaserna. Du får i ditt paket hela 50 stycken MySQL databaser inkluderade och 2 stycken MSSQL. Dessa kan du också köra helt oberoende av operativsystem som du valt och du skapar dem mycket enkelt direkt från kontrollpanelen.

Enkelhet

Trots att det är stora och komplicerade system under huven för att skapa både bra prestanda och upptid – så är enkelheten extremt viktig för våra kunder. Vår kontrollpanel är uppdelad i sektioner och ger god översikt för att snabbt nå de tjänster man vill jobba med. Vi tror oss kunna än bättre och fler uppdateringar kommer här under hösten.

För att nå din sajt kan du lägga upp flera FTP konton och dela upp accessen till flera personer om så önskas. Du kan enkelt få upp dina filer och du har hela 250 GB utrymme att använda. Detta utrymme delar alltså din webbplats och även e-post och det gäller självklart oavsett om du kör Linux eller Windows.

Även bra för återförsäljare

Vi har under några månader kört ett beta-program för vårt webbhotell med helt nya möjligheter och enkelthet. Våra ÅF får nu full kontroll över sin affär och har dessutom teknisk kontroll över sina kunder. Vi kommer med förbättrningar här redan om ett par veckor och mer information följer. Vi kommer då öppna upp portarna för alla som önskar att sälja sveriges mest attraktiva webbhotellspaket.

 • http://henninghall.se/ Henning

  Låter riktigt bra! Ser speciellt fram emot att kunna lägga in ett par cron jobs. 

  • https://www.citysites.se/ Johan

   Hej Henning – det jobbas febrilt på att få in senaste versionen och den kommer garanterat här under september – låt oss hoppas på den tidigare delen av september. :-)

 • http://www.webbhotelltips.com/ Kim

  Sjukt bra!

  • https://www.citysites.se/ Johan

   Tack Kim. Onekligen är det smidigt.

 • Robin

  Nu ska bara vi gamla kunder komma över till nya miljön också… :(